DRAGAN ČOVIĆ NA SABORU HDZ-a HRVATSKE U ZAGREBU: "Pomozite nam da budemo svoj na svome, želimo institucionalno reorganizirati BiH"

Čović je govorio o potrebi očuvanja konstitutivnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te naglasio kako tu zonu treba očuvati, posebno otkako je izložena migracijama i utjecajima različitih vrijednosti, koje su različite.

  • Vijesti

  • 11. Jun. 2022  

  • 19

Pred nekoliko hiljada izaslanika i sudionika u subotu je počeo 19. Opći sabor HDZ-a RH.Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u pozdravnom govoru je kazao kako je siguran da HDZ traži nova rješenja za budućnost HDZ-a i hrvatskog naroda koji živi na području Hrvatske i izvan nje.

Čović je govorio o potrebi očuvanja konstitutivnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini te naglasio kako tu zonu treba očuvati, posebno otkako je izložena migracijama i utjecajima različitih vrijednosti, koje su različite.

"Danas BiH ima iskušenje koje nismo imali od Daytona, od Domovinskog rata naovamo", rekao je Čović te istaknuo kako su iskušenjima posebno izloženi Hrvati u BiH kojih je iznad 15 posto.

To iskušenje je pokušaj majorizacije, rekao je Čović.

Hrvatski narodni sabor skupa s HDZ-om BiH želi odgovoriti na ključne izazove.

"Želimo institucionalno reorganizirati BiH u skladu s Ustavom", poručio je te najavio kako će dobiti izbore u BiH.

Bosne i Hercegovine danas nema bez hrvatskog naroda u BiH, kazao je Čović te naglasio kako jedino hrvatski narod zagovara europske vrijednosti.

Predsjednik HDZ-a BiH je govorio o potrebi motiviranja glasača za izbore u BiH te pozvao sve da daju svoj doprinos kad se budu radile evidencije.

BiH želi kandidatski status, kazao je te dodao kako jamči da će HDZ BiH kroz Hrvatski narodni sabor izboriti ono što im pripada.

"Pomozite nam da budemo svoj na svome", poručio je Dragan Čović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...