OBIŠLI STALNE POSTAVKE I IZLOŽBE: Parlamentarci iz Ujedinjenog Kraljevstva posjetili Memorijalni centar Srebrenica

Parlamentarci su, nakon obilaska sadržaja Memorijalnog centra, razgovarali sa mladim uposlenicima i volonterima Centra.

  • Vijesti

  • 11. Jun. 2022  11. Jun. 2022

  • 0

Predvođeni parlamentarkom Aliciom Kearns danas su, međustranački parlamentarci iz Ujedinjenog Kraljevstva Fleur Anderson, Tony Lloyd, Alyn Smith, Karen Bradley, Martin Vickers, Dave Doogan i Bob Stewart, posjetili Memorijalni centar Srebrenica. Sa njima u posjeti bio je i britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matt Field.

Oni su nakon kraćeg sastanka sa direktorom službe Memorijalnog centra Srebrenica Emirom Suljagićem, u njegovoj pratnji obišli stalne postavke Centra uključujući izložbe ‘Koracima onih koji ni(su) prešli’ i video izložbu ‘Srebrenica: Naša priča’ nakon čega su vidjeli i lokaciju u bivšoj fabrici akumulatora na kojoj su još uvijek vidljivi konopci pomoću kojih su neke od izbjeglica pokušale počiniti samoubistvo u danima između 11. i 13. jula 1995. godine, koliko su boravili u tom prostoru.

Parlamentarci su, nakon obilaska sadržaja Memorijalnog centra, razgovarali sa mladim uposlenicima i volonterima Centra.

O već završenim, ali i trenutnim, projektima na kojima rade razgovarali su sa mladim dizajnerima, IT stručnjacima, indekserima Misalom Muharemović, Neinom Mustafićem i Mevlijom Bećirović, koji rade na projektima usmene historije i razvoja aplikacija relevantnih za ovu instituciju, ali i volonterima koji su u Memorijalni centar došli iz Austrije i Ujedinjenog Kraljevstva - Dennisom Miskićem i Georgiom Konstandiem.

"Parlamentarci su, kroz razgovor, ukazali na važnost misije Memorijalniog centra i njegovog postojanja, ali i poslova koje ti mladi ljudi obavljaju u Centru", saopćeno je iz Press službe Memorijalnog centra Srebrenica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...