GENERALNI DIREKTOR TEHNIČKOG REMONTA BRATUNAC U NOVOM BIZNISU: Evo čime će se sada baviti

Među ključnim proizvodima bratunačke kompanije je višenamjensko oklopno vozilo Despot.

  • Ekonomija

  • 11. Jun. 2022  11. Jun. 2022

  • 0

Na tržištu kapitala u Republici Srpskoj pojavila se nova firma Parabellum d.o.o. Bijeljina, iza koje stoji Slavenko Ristić, generalni direktor Tehničkog remonta Bratunac (TRB).

Kompanija Parabellum registrovana je kao novi emitent kod Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske što potvrđuje njene namjere da prikuplja kapital za poslovanje putem berze, piše poslovni portal Indikator.ba.

Parabellum je podružnica istoimene firme iz Novog Sada (Srbija), koja se bavi zaštitarskim i bezbjednosnim poslovima.

Kako se navodi na njihovoj web stranici novosadska firma okuplja tim stručnjaka koji posjeduje višedecenijska iskustva iz domena operativnog rada, policijskog interventnog rada, obezbjeđenja objekata od vitalnog značaja, obezbjeđenja najviših državnika i delegacija, programiranja i softverskih rješenja, bezbjednosno tehničkih rješenja i dr.

Novosadski Parabellum je mlada firma koja je počela rad u avgustu 2019. godine.

Slavenko Ristić dugododišnji je generalni direktor Tehničkog remonta Bratunac, a njegova kompanija ELW Global sa sjedištem u Dubaiju kupila je TRB u privatizaciji 2013. godine.

Među ključnim proizvodima bratunačke kompanije je višenamjensko oklopno vozilo Despot.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...