NAROD BRZO REAGOVAO: Građani saniraju štete nakon poplava u Čeliću, čiste lokalne puteve...

Brčko, Lopare i Bijeljina su dostavili svoje cisterne za čišćenje ulica

  • Društvo

  • 12. Jun. 2022  12. Jun. 2022

  • 0

Komunalne službe, policija, vatrogasci i radnici civilne zaštite kontinuirano su na terenu na području Općine Čelić u Tuzlanskom kantonu, koju su u petak zadesile razorne poplave.

Komandant Općinskog štaba Civilne zaštite (CZ) i pomoćnik općinskog načelnika za CZ Nermin Okanović kazao je da noćas nije bilo novih padavina.

"Strahovali smo jučer da bi moglo doći do toga, ali se to srećom nije desilo. Danas je osvanuo sunčan dan, upravo smo na terenu, a sa nama je i delegacija iz Brčko Disktrikta koji nam pružaju pomoć. Sve ekipe su na terenu, čiste se ulice, dvorišta, riječna korita, uglavnom borimo se radno, snalazimo kako znamo i umijemo", rekao je za Fenu Okanović.

Izrazio je zahvalnost svim općinama koje su iskazale solidarnost i pritekle u pomoć stanovnicima Čelića. Naveo je da su im Brčko, Lopare i Bijeljina dostavili svoje cisterne za čišćenje ulica.

"Danas radimo na raščišćavanju lokalnih puteva, a regionalni putevi su uglavnom očišćeni. U toku je akcija čišćenja s obzirom da su u dvorišta domaćinstava nanesene velike hrpe smeća. Mehanizacija civilnih zaštita je na terenu i pomaže građanima u čišćenju i sanaciji. Dogovorili smo se i sa službom za deratizaciju, sa našim komunalnim preduzećem da se maksimalno angažuju i na tom polju", dodao je Okanović.

Prema prvim procjenama, na prostoru općine Čelić je oko 200 stambenih objekata poplavljeno, a oko 20 pomoćnih objekata je potpuno uništeno. Lokalni putevi su devastirani, a voda je ušla i u nekoliko privrednih subjekata.

Na području općine Čelić proglašeno je stanje prirodne nesreće zbog padavina koje su uzrokovale bujice i poplave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...