ŽELJKO KOMŠIĆ, IZ BRUXELLESA: „Nama je dokument prihvatljiv, a prihvatio ga je na kraju i Dodik, valjda iz straha od sankcija..."

"S druge strane nije prihvaćen od  Borenovića i Nešića, a i Stevandić se bunio", kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

  • Vijesti

  • 12. Jun. 2022  13. Jun. 2022

  • 7

-Dokument na kraju nije potpisan. U osnovi ne radi se o lošem dokumentu, pogotovo, sam zadovoljan činjenicom da se u njemu navodi potreba za implementacijom svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, i načelno su ga prihvatile sve probosanske stranke, tj one sa sjedištem u Federaciji BiH.

Prihvatio ga je na kraju i Dodik, valjda iz straha od sankcija. Istina Dodik se mnogo mučio, prvo je prihvatio, pa odbio i na kraju prihvatio. S druge strane nije prihvaćen od  Borenovića i Nešića, a i Stevandić se bunio.

Što se mene tiče, ako se ovakva vrsta dokumenta se može iz EU tumačiti kao napredak i ako će to biti dovoljno kako bi dobili podršku za kandidatski status, onda nemam ništa protiv. A to što su protiv oni koji dobacuju iz hotelskih soba jer se ne razgovara isključivo o njihovim željama, to je njihov problem, kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...