ZA NULA KM: Napravite mjesečevu vodu koja čisti od negativnih emocija, sutra je pr(a)va prilika

Mnogi vjeruju da je Mjesec igrao važnu ulogu u životu čovjeka kroz povijest. Ne samo da ovaj Zemljin satelit utječe na plimu i oseku, već i na emocije i tjelesnu dobrobit pojedinaca, a posebice žena.

  • Zdravlje

  • 13. Jun. 2022  13. Jun. 2022

  • 0

Mjesečeve mijene povezane su s menstrualnim ciklusom žene, hormonima, ali i sveukupnim raspoloženjem. Kroz stoljeća razvijene su  različite duhovne tehnike iskorištavanja snage Mjeseca za poboljšanje i boljitak života.

Priprema mjesečeve vode je jedan od takvih poduhvata. Riječ je o vodi koja sadrži mjesečevu energiju, a koja pomaže u čišćenju negativnih emocija. Ona može biti saveznik i u duhovnoj preobrazbi pojedinca, ali i u liječenju fizičkog tijela.

Kako napraviti mjesečevu vodu?

Napunite staklenu posudu poput boce, vrča ili čak staklenke sa svježom kišnicom ili običnom vodom te je stavite na mjesto na kojem je izložena direktnoj mjesečini. To može biti terasa, balkon, ili čak prozorska daska u domu.

Stručnjaci ističu da se mjesečeva voda može napraviti tokom cijelog ciklusa, no da najsnažnije djelovanje ima kada se stavi u noći punog mjeseca. Sljedeći puni mjesec bit će 14. juna 2022. godine.

Ako vodu planirate koristiti za piće, a namjeravate je ostaviti vani na terasi ili balkonu, staklenu posudu ispunite pitkom vodom i prekrijte krpom ili poklopcem kako biste spriječili ulazak nečistoća, kukaca i slično.

Izgovorite naglas nekoliko rečenica „namjene“ nad staklenkom ispunjenom vodom. Razmislite što želite promijeniti u svojem životu i na kojem polju posebno raditi te verbalizirajte svoje želje. Pozitivna energija i misli, privući će blagostanje u vaš život.
Staklenu posudu po želji možete ukrasiti cvijećem, biljem, inspirativnim porukama ili kristalima koje možete rasporediti oko posude.

Ostavite staklenu posudu na mjestu izloženom mjesečini u noći punog Mjeseca, a drugo jutro je skupite i spremni ste za korištenje.

Za što možete iskoristiti mjesečevu vodu?

Za piće. Možete je popiti natašte ili je iskoristite za pripremu omiljenog čaja.

Za kupku. Ulijte je u kadu zajedno s ostatkom vode i soli za kupanje kako biste revitalizirali cijeli organizam.

Za zalijevanje biljaka. I vaše bilje može imati koristi od zalijevanja mjesečevom vodom.

Za čišćenje doma. Dodajte je u sredstvo za čišćenje pa prebrišite određene dijelove u domu kako biste mu pružili dubinsko energetsko čišćenje.

Savjet plus:

Provjerite u kojem se znaku nalazi Mjesec kako biste bolje spoznali kako će isti utjecati na energiju mjesečeve vode. Sljedeći puni Mjesec se nalazi u znaku Strijelca koji potiče iznošenje istine na vidjelo, pa čak i pomak u gledanju na određene stvari. Energija Strijelca nam pomaže da se usredotočimo na dobro, da njegujemo pozitivne vibracije, ali i da riskiramo.

(Zadovoljna.ba) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...