ČUDO NEVIĐENO: Na ceste ide električni automobil koji ne morate puniti dva mjeseca, cijena - "sitnica" (VIDEO)

Čak je i masa od 1575 kg prihvaljiva za električno vozilo. Interijer je velikim dijelom konstruiran od recikliranih materijala.

  • Auto

  • 14. Jun. 2022  14. Jun. 2022

  • 1

Nizozemski start-up predstavio je produkcijski model Lightyear 0, koji je ekstenzija prototipa Lightyear One. Već na prvi pogled jasno vam je da ovaj automobil ima aerodinamički optimaliziranu karoseriju, a crna boja prednjeg poklopca i krova nije slučajna.

alt

Lightyear 0 električni je automobil opremljen učinkovitom solarnim panelima, koji mu svakodnevno daju oko 70 kilometara dometa, a tijekom oblačnih dana oko 35 kilometara dometa. Navodno on može biti bez dodatnog punjenja električnom energijom dva mjeseca ako se držite prosjeka od 35 kilometara dnevno. Djelomično zahvaljujući svom rekordnom koeficijentu otpora od samo 0,19, Lightyear 0 troši samo 10,5 kWh na 100 kilometara, što je doista izvrstan rezultat. U dodatnoj opremi čak su i poklopci za stražnje kotače, za još bolji aerodinamički rezultat.

alt

Inače, Lightyear 0 ima domet od 625 km po WLTP mjerenjima te bateriju od 60 kWh. Pomoću solarnih panela atuomobil dobiva 10 kilometara dometa po satu, a na brzoj punionici 520 kilometara za sat vremena. Čak je i masa od 1575 kg prihvaljiva za električno vozilo. Interijer je velikim dijelom konstruiran od recikliranih materijala. Cijena automobila je 250.000 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...