PREMIJER KANTONA SARAJEVO EDIN FORTO: "Dodik je ruski proksi, on je sigurnosna prijetnja BiH"

Forto, koji kaže da građani zaslužuju bolje, objašnjava da promjena u vidu Nenada Nešića i DNS nije stvarna promjena.

  • Politika

  • 14. Jun. 2022  14. Jun. 2022

  • 0

Edin Forto, predsjednik Naše stranke i premijer Kantona Sarajevo za N1 je govorio o sastanku u Briselu i dokumentu o kojem se tamo govorilo. Forto je naveo da nije bilo potpisivanja već da je samo navedeno da oni koji su prihvatili taj dokument su ga načelno i potpisali.

Dokument je, zapravo kako je istakao Forto, opredjeljenje za evropske integracije BiH.

Za Fortu je nevjerovatno da tako kratak dokument ima toliko različitih tumačenja.

“Ono što sam primijetio je činjenica da, ono što znam otprije, baš se ovdje vidi da određeni političari pričaju potpuno suprotne stvari kada su  u međunarodnim institucijama, kao što je Vijeće Evrope, i kada dođu kući”, kazao je Forto.

Forto, koji kaže da građani zaslužuju bolje, objašnjava da promjena u vidu Nenada Nešića i DNS nije stvarna promjena.

“Gdin Nešić je u jednom trenutku rekao da Bosanci i Hercegovci ne postoje i ja sam digao dva prsta i rekao:  Evo jedan pred vama”, naveo je Forto.

O Miloradu Dodiku i njegovom ponašanju u Briselu, odnosno njegovoj politici, Forto je kazao sljedeće:

“Ja sam rekao gospodinu Michelu i svim prisutnima, Dodik je ruski proksi koji je sigunosna prijetnja BiH”, naveo je Forto.

Kako navodi Forto, BiH nije potrebna sadaka od Evropske Unije već je potrebno raditi na putu ka EU. Prvo treba vidjeti šta će biti na samitu o Zapadnom Balkanu 23. ovog mjeseca, istakao je Forto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...