MISTERIJE SVIJETA: Niko ne zna gdje je i kako nestala djevojka, godinama kasnije pronašli su fotografiju koja ledi krv u žilama…

"Slobodna Bosna" nastavlja serijal iz povijesti.

  • Jeste li znali

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 0

Naša današnja priča govori o misterioznom nestanku Tare Calico (19), koja je 20. augusta 1988. nestala nakon što je iz grada Belena, u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko, krenula na vožnju biciklom s koje se nikada nije vratila.

Tara je svakodnevno vozila bicikl na Državnoj cesti New Mexico 47. Nakon što se nije vratila kući u dogovoreno vrijeme, majka je krenula u potragu za kćeri, a kada ju nije uspjela pronaći, o njezinom je nestanku izvijestila policiju.

Istraga je pokazala da se nekolicina vozača, koja je vozila Tarinom rutom, sjetila kamiona svijetle boje koji se vozio uz biciklistkinju. Policija je kasnije pronašla dijelove Tarinog Walkmana i kasetu, za koje je majka pretpostavila da su namjerno odbačeni kako bi njezina kći ostavila neki trag iza sebe. Tarin upečatljivi ružičasti bicikl nije nađen.

Nešto manje od godinu dana kasnije na Floridi, na parkingu jednog dućana, pronađena je polaroidna fotografija na kojoj su bile mlada žene, nalik Tari, i jedan dječak, pri čemu su oboje imali selotejp na ustima, a tijela su im bila svezana.

Dječak je prvo identificiran kao devetogodišnji Michael Henley koji je nestao na području u blizini gdje je nestala i Tara, samo je on nestao nekoliko mjeseci ranije. Žena koja je našla fotografiju je nazvala policiju i rekla da je na mjestu na kojem je nađena fotografija stajao bijeli kombi marke Toyota i da ga je vozio muškarac s brkovima u svojim tridesetim godinama. Policija je nakon toga napravila blokadu ceste ne bi li zaustavila sumnjivog vozača, ali nije uspjela u svom naumu.

Do sada nije bilo hapšenja. Cijeli slučaj pobudio je široku pažnju pa je predstavljen u serijalima "Neriješeni misteriji", "Aktualnosti", kao i u popularnom talk showu Oprah Winfrey, zbog čega je “digao na noge cijelu Ameriku”, no i dalje je bez rješenja.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...