NAJAVLJENE MASOVNE DEMONSTRACIJE U MOSTARU: "Jasno i glasno ćemo, imenom i prezimenom, prozvati sve koje smatramo odgovornim za uništenje Partizanskog groblja"

Partizansko spomen groblje u Mostaru ponovo je bilo na meti vandala. Ovog puta su uništene gotovo sve spomen ploče sa uklesanim imenima poginulih partizana, a to je prema ocjeni članstva UABNOR-a Mostar jedno od najvećih skrnavljenja spomenika u posljednjoj deceniji.

  • Društvo

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 5

Najavljeno je da će u narednim danima antifašisti Mostara vjerovatno protestovati na ulicama zbog ignoriranja i nekažnjavanja počinilaca kaznenih djela kojim se s vremena na vrijeme ovaj nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine uništava.

“Dogovaramo dalje korake. To će vjerovatno biti protesti i krivične prijave. Jasno i glasno ćemo, imenom i prezimenom, prozvati sve koje smatramo odgovornim za uništenje Partizanskog groblja. Pola godine slušamo najave čelnika kako će se raditi i graditi, ovo i ono. Svega je tu kontroverznog i mi smo već reagovali. Onda su rekli da ih ne razumijemo, a sada pitamo razumiju li oni nas? Ovo što se desilo sad je direktna posljedica priče o Trimuši i Lipanjskim zorama. Ovo sve dolazi iz politike“, izjavio je za Anadolu Agency predsjednik UABNOR-a BiH Sead Đulić.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...