OD ČOVIĆA NI TRAGA NI GLASA: Demokratska fronta najoštrije osudila najnovije skrnavljenje mostarskog Partizanskog groblja...

Svako oštećene Nacionalnog spomenika BiH povlači i krivičnu odgovornost utvrđenu Krivičnim zakonom Federacije BiH, gdje je zaprijećena kazna zatvora do 5 godina.

  • Mini market

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 6

-Najoštrije osuđujemo najnovije skrnavljenje mostarskog Partizanskog groblja, Nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine prve kategorije, navode iz Demokratske fronte, te dodaju:

-Posljednje skrnavljenje Partizanskog groblja otišlo je i korak dalje u masovnosti vandalizma, gdje je razbijena svaka od 700 nadgrobnih ploča, što je ujedno i dokaz da je za ovo orgijanje profašističkih huligana trebalo dosta vremena i da je ostalo navodno neprimijećeno.

Pozivamo nadležnu Upravu policije HNK i Tužilaštvo HNK da odmah reaguju, istraže ovaj posljednji fašistički pir na Partizanskom groblju u Mostaru i procesuiraju odgovorne.

Svako oštećene Nacionalnog spomenika BiH povlači i krivičnu odgovornost utvrđenu Krivičnim zakonom Federacije BiH, gdje je zaprijećena kazna zatvora do 5 godina, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...