NOVALIĆ ODGOVORIO NA PROZIVKE O PARTIZANSKOM GROBLJU: "U SDP-u se bave mojim lapsusima i jednom godišnje odu na obilježavanje..."

(...) mi smo uložili maksimalna sredstva da se ovaj historijski važan spomenik obnovi. I uložit ćemo opet."

  • Mini market

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 2

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, oglasio se na svom Facebook profilu povodom vandalskog čina uništavanja spomen-ploča na Partizanskom groblju u Mostaru.

On ističe da ga je duboko potresla vijest o dešavanjima protekle noći, te je izrazio nadu u što skoriji pronalazak i sankcionisanje pojedinaca koji su uništili spomenik.

Također, Novalić je iskoristio priliku i odgovorio na prozivke koje dolaze iz SDP-a BiH.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Najoštrije osuđujem vandalski pohod na Partizanskom groblju u Mostaru. Vijest o ovom barbarizmu me je duboko potresla i očekujem da će vinovnici ovog gnusnog čina biti što prije otkriveni i najstrožije sankcionisani.

Također, vidim da je za neke predizborna kampanja već počela, pa u reakcijama na ovaj vandalski čin pokušavaju pridobiti jeftine političke poene, umjesto da pokušaju barem biti dio rješenja da se ovakvo što više nikada ne ponovi.

Za razliku od njih koji svakodnevno šire neistine o meni, ja sam se zajedno sa vrijednim mostarskim entuzijastima založio za obnovu ovog nacionalnog spomenika BiH i 2018. godine smo vratili stari sjaj Partizanskom groblju u Mostaru.

Dok se u SDP-u bave mojim lapsusima i jednom godišnje odu na obilježavanje, mi smo uložili maksimalna sredstva da se ovaj historijski važan spomenik obnovi.

I uložit ćemo i opet, za razliku od bivše Vlade SDP-a, čiji članovi za četverogodišnjeg mandata nisu bili u stanju ni travu tamo pokositi, rekao je Novalić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...