DODIK SE POHVALIO DA JE STIGAO U SANKT PETERBURG: "Važno je da budemo ovdje, raduje me da..." (VIDEO)

Dodik je istakao da je veoma važan i sastanak koji je imao u nedjelju u Briselu sa evropskim zvaničnicima, kao i jučerašnji sastanak sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Cavusogluom.

  • Politika

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 5

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi u Sankt Peterburgu gdje će učestvovati na Međunarodnom ekonomskom forumu. Tom prilikom je rekao kako će na njemu biti prisutno na desetine predstavnika država i vlada koji ne pripadaju Zapadu.

Dodik je istakao da je došao u Sankt Peterburg da sasluša one koji imaju šta da kažu, izrazivši zadovoljstvo što će već sutra biti u prilici da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim.

"Radujem se što smo u prilici da nastavimo naše razgovore odranije. Oni nemaju nikakvu spekulaciju, sve ono što su neki tvrdili prije dva-tri mjeseca promašili su. Mi samo razgovaramo u normalnom tonu kako stabilizovati naše odnose, pojačati projekte vezane za izgradnju gasovoda, dvije elektrane na gas, te o tome kako ojačati naše napore da sarađujemo na kulturnom i ekonomskom, kao i drugim nivoima", istakao je Dodik.

On je naglasio da je saradnja imperativ, bez potrebe da bilo kome daje objašnjenja o tome.

"Danas sam pozivan nekoliko puta, neki su me pitali otkud ja tu, zašto sam tu. Јa sam tu naprosto jer je to moja volja i jer mislim da je to dobro za Republiku Srpsku i naš narod. Važno je da budemo ovdje i pokažemo naše pripadanje vrijednostima koje su vezane za ekonomiju i ekonomsku stabilnost i to je sve što želimo i drugima", naveo je Dodik.

Dodik je istakao da je veoma važan i sastanak koji je imao u nedjelju u Briselu sa evropskim zvaničnicima, kao i jučerašnji sastanak sa ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Cavusogluom.

"Turska je važna zemlja regiona. I ovdje ćemo sa turskim i drugim prijateljima razgovarati o tome kako našu saradnju razvijati, to je moja obaveza i dužnost. Raduje me da na najvišem mogućem nivou mogu da se sretnem u par dana sa Charlesom Michelom, Josepom Borrellom, Cavusogluom, sutra sa Lavrovim, prekosutra sa predsjednikom Rusije Vladmirom Putinom. Predviđen je i sastanak sa nekoliko predsjednika i premijera drugih država", rekao je on za RTRS. 

Plenarna sjednica foruma zakazana je za petak 17. juna, na kojoj će učestvovati ruski predsjednik Vladimir Putin, nakon čega je planirani susret Putina i Dodika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...