USKORO JOŠ BRŽE PREMA MORU: Asfaltirani posljednji metri ceste Stolac-Neum, otvaranje u...

Početkom mjeseca završena je dionica ceste od Hutova do Cerovice, a sada su spojeni i posljednji metri ceste Stolac-Neum.

  • Ekonomija

  • 17. Jun. 2022  17. Jun. 2022

  • 3

Asfaltirana je i posljednja dionica ceste Stolac- Neum, od Stolova do Cerovice, u dužini od 5 kilometara.

Izgradnja ceste Stolac-Neum dužine 36, 5 kilometara počela je u proljeće 2018., uz kreditnu podršku Europske banke za obnovu i razvoj, Europske investicijske banke i Svjetske banke. Njezina izgradnja koštat će blizu 90 miliona maraka. Završetkom izgradnje ove ceste konačno će jedini bh. grad na moru - Neum, biti povezan kvalitetnom prometnicom s ostatkom Bosne i Hercegovine, što će uveliko olakšati život stanovnicima neumske općine, ali i dodatno pospješiti razvoj turizma u Neumu, ali i neumskom zaleđu.

Početkom mjeseca završena je dionica ceste od Hutova do Cerovice, a sada su spojeni i posljednji metri ceste Stolac-Neum, a svečano otvaranje očekuje se krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...