DRAMATIČNO U DALMACIJI: Veliki požar na miniranom području gutao sve pred sobom, vatrogasci na rubu vojne baze....

Kako su izvijestili vatrogasci, ovaj požar je zahvatio nepristupačan teren na kojem ima zaostalih mina ali nije prijetio stambenim objektima niti nekadašnjoj raketnoj bazi na tom području.

  • Hronika

  • 17. Jun. 2022  17. Jun. 2022

  • 0

Na miniranom području nekadašnje raketne bazi u Žrnovnici večeras oko 21 sat buknuo je požar kojeg rubno gase vatrogasci iz Splita i Žrnovnice, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split. Požar je oko ponoći lokaliziran, a vatrogasci nastavljaju dežurati.

Na terenu je 17 vatrogasaca sa šest vozila iz DVD Žrnovnica, DVD Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita.  Dojava o požaru vatrogascima je stigla oko 21.20 sati, a gori na lokaciji Drognjuš privor. Kako ističu vatrogasci, kuće najbliže raketnoj bazi nisu ugrožene. 

Dodaju da bi u vezi s podacima o miniranom području uskoro trebali stupiti u kontakt s Vojnom policijom,  kako bi što prije lokalizirali požar.

Požar koji je u četvrtak navečer buknuo u Žrnovnici na području brda Drognjuš, istočno od Splita, lokaliziran je ali cijelu noć na požarištu će dežurati vatrogasci, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

"Na terenu će cijelu noć ostati dvadesetak vatrogasca i sedam vatrogasnih vozila te će zaustavljati eventualno ponovno rasplamsavanje vatre na tom požarištu," rečeno je Hini u Županijskom vatrogasnom operativnim centru Splitu.

Kako su izvijestili vatrogasci, ovaj požar je zahvatio nepristupačan teren na kojem ima zaostalih mina ali nije prijetio stambenim objektima niti nekadašnjoj raketnoj bazi na tom području.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...