AMERIČKA AGENCIJA ZA HRANU I LIJEKOVE: Odobrena vakcina protiv COVID-19 za djecu mlađu od pet godina

Distribucija vakcina protiv COVID-19 za djecu trebala bi početi 21. juna.

  • Zdravlje

  • 17. Jun. 2022  17. Jun. 2022

  • 0

Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila je upotrebu vakcine protiv COVID-19 farmaceutskih kompanija Pfizer/BioNTech i Moderna za djecu mlađu od pet godina.

U saopštenju FDA navodi se da se vakcina Pfizer/BioNTech može davati djeci uzrasta od šest mjeseci do četiri godine u tri doze, a vakcina Moderna djeci uzrasta od šest mjeseci do četiri godine u dvije doze.

Distribucija vakcina protiv COVID-19 za djecu trebala bi početi 21. juna.

Djeca mlađa od pet godina su posljednja starosna grupa u američkoj populaciji za koju je odobrena vakcina protiv COVID-19.

Sada se očekuje da stručnjaci Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) objave preporuku na koji način primijeniti vakcine, prenosi Anadolu Agency (AA)..

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...