ZBOG PRIJETNJI: Poslanica Skupštine Crne Gore Vuksanović-Stanković pod 24-časovnom zaštitom policije

Ispostavilo se da su prijetnje Vuksanović-Stanković takve prirode da je neophodna stalna cjelodnevna policijska zaštita.

  • Regija

  • 17. Jun. 2022  17. Jun. 2022

  • 0

Poslanicu Skupštine Crne Gore Draginju Vuksanović-Stanković štitit će policija 24 sata, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost utvrdila da joj je ugrožena bezbjednost, saznaje Pobjeda.

Postupak određivanja poslanice Skupštine Crne Gore, doc. dr Draginje Vuksanović-Stanković, za štićenu ličnost shodno članu 10 Vladine Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije, je u toku, uz napomenu da o istome, nakon sprovedene procedure, odlučuje Vlada Crne Gore, saopšteno je Pobjedi u srijedu.

Ispostavilo se da su prijetnje Vuksanović-Stanković takve prirode da je neophodna stalna cjelodnevna policijska zaštita.

Crnogorska policija od početka februara obezbjeđuje mjesto stanovanja poslanice Vuksanović-Stanković, nakon što su od Agencije za nacionalnu bezbjednost dobili informaciju da je nekoliko članova ekstremnih prosrpskih navijačkih grupa pripremalo fizički napad na nju.

Pobjeda je 28. januara objavila informaciju da su operativcima ANB-a proslijeđena saznanja kako pojedini članovi srpskih navijačkih grupa iz Crne Gore ,,planiraju da fizički napadnu i razlupaju privatni automobil jedne osobe iz opozicionih klupa u parlamentu, inače veoma popularne unutar suverenističkog bloka partija“.

Tadašnji direktor ANB-a Dejan Vukšić i njegova ekipa operativne informacije o ugroženosti Vuksanović – Stanković nisu odmah prenijeli Upravi policije. Čak su u početku negirali da raspolažu takvom informacijom i tek nakon razgovora sa predsjednikom SDP-a Raškom Konjevićem, Vukšić je operativne podatke proslijedio direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, koji je pozvao poslanicu i obavijestio je da su, u cilju eliminisanja prijetnji, preduzeli mjere zaštite prostora u kojem stanuje, ali da, shodno procjeni, za sada nema osnova za 24-satno obezbjeđenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...