DODIK NA STO MUKA: Neugodan razgovor s delegacijom njemačkih parlamentaraca…

Zastupnici Zelenih veliki su kritičari etnonacionalnih politika, a jučer se njihov zastupnik Boris Mijatović sastao u Banjoj Luci i s potpredsjednikom SDP-a BiH Vojinom Mijatovićem.

  • Politika

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 2

Delegacija Zelenih iz Evropskog parlamenta i njemačkog Bundestaga boravi u posjeti Banjaluci, a danas bi trebalo da razgovaraju sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Evropski parlamentarci imali su odvojene sastanke sa potpredsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske, predsjednicom Zakonodavnog odbora i Odbora za evorpske integracije, kao i predsjednicima opozicionih stranaka.

Poruka Zelenih je da nema kandidatskog statusa dok su, za njih, sporni zakoni Narodne skupštine na snazi. Među njima, i onaj o neutralnosti u rusko-ukrajinskom sukobu.

Podpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović jučer je razgovarao sa zastupnikom Zelenih u njemačkom Bundestagu Borisom Mijatovićem.

Podsjetimo, zastupnici Zelenih veliki su kritičari etnonacionalnih politika, a jučer se njihov zastupnik Boris Mijatović sastao u Banjoj Luci i s potpredsjednikom SDP-a BiH Vojinom Mijatovićem.

"Razgovarali smo i o rezoluciji koju su predložili u Bundestagu i važnosti da se ista usvoji u Bundestagu.
Veliki posao za BiH koji rade Boris Mijatović i Adis i Ahemtović stavlja BiH i Zapadni Balkan u fokus njemačke spoljne politike i trebamo biti jako zahvalni na tome", kazao je za SB Mijatović.

"Njemačka je zemlja koja podržava EU put BiH i Zapadni Balkan i siguran sam da ćemo uz podršku Njemačke postati punopravna članica EU", kazao je Vojin Mijatović jučer za „Slobodnu Bosnu“.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...