SENZACIJA S PIRINEJA: Najčitaniji list u Španiji najavljuje prelazak Edina Džeke u redove prvaka Evrope

On je prošlog ljeta došao u Inter nakon što je za šest godina u Romi postigao 118 i namjestio 55 golova.

  • Sport

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 0

Najčitaniji španjolski list donosi vijest koja je odjeknula više od uobičajenih glasina o transferima kojima obiluju ljetni dani. Marca, sjajno upućena u situaciju u Realu, piše da je aktualni prvak Španjolske i Europe ozbiljno zainteresiran za Edina Džeku.

Legendarni bh. golgeter je nakon samo jedne sezone u Interu praktični otpisan jer taj klub nakon neuspješne obrane talijanskog naslova potpuno rekonstruira napad. Dolaze Lukaku i Dybala, a odlaze Džeko i Alexis Sanchez, ali usprkos statusu u aktualnom klubu te tome što mu je čak 36 godina, slavni napadač je želja najvećeg kluba.

Za to su dva razloga, piše Marca: Džeko je i vremešan efikasan, pa je tako u upravo završenoj sezoni za Inter postigao 17 i namjestio 10 golova. Kao drugo, Real nema dostojnu zamjenu za Karima Benzemu.

On igra kao u najboljim godinama, ali više nije u njima (34), pa se očekuje da će mu sve češće trebati predah i zamjena. Upravo to je funkcija za koju se očekuje da je ispuni Džeko. On je prošlog ljeta došao u Inter nakon što je za šest godina u Romi postigao 118 i namjestio 55 golova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...