ADIS AHMETOVIĆ SE DANAS OBRAĆA U BUNDESTAGU: "Historijska šansa da Zapadni Balkan uvedemo u EU"

Obraćanje Ahmetovića Bundestagu planirano je oko 17 sati.

  • Politika

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 3

Sa novom saveznom vladom, u njemačkoj vanjskoj politici puše novi vjetar i to je dobra stvar, želimo da ojačamo Evropsku Uniju kao garanta mira, slobode i napretka njenih članica – a to je i naša odgovornost da aktivno promovišemo približavanje Zapadnog Balkana EU, poručio je zastupnik SPD-a u Bundestagu i izvjestilac ove stranke za Zapadni Balkan Adis Ahmetović.

Ahmetović je na Facebooku najavio da će danas održati prvi govor pred Bundestagom o historijskoj prilici da se zemlje Zapadnog Balkana uvedu u EU i poručio da se u Njemačkoj govori o dvostrukoj promjeni vremena.

"Ali promjena vremena također znači da Njemačka ispunjava svoju međunarodnu odgovornost i zalaže se za mir i stabilnost u svijetu. Produženje mandata KFOR-a na Kosovu to uključuje. KFOR je stabilizovao situaciju u regionu i mještani mogu da žive u sigurnom okruženju. Stoga ću u svom drugom govoru danas na Plenumu promovirati produženje mandata njemačkih oružanih snaga", istakao je Ahmetović.

Obraćanje Ahmetovića Bundestagu planirano je oko 17 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...