ALEKSANDAR VUKOVIĆ, NAKON ODLUKE BRUXELLESA: "Država se brani u Republici Srpskoj, samo je jedan državnik, svi ostali su političari..."

"Na nas je palo da pod zastavom Bosne i Hercegovine na prostoru od pola države branimo opstanak čitave države", poručio je Vuković.

  • Mini market

  • 24. Jun. 2022  24. Jun. 2022

  • 1

Nije sve tako crno, iako BiH nije dobila ni uslovni kandidatski status za članstvo u EU. Ovo smatra predsjednik Gradske organizacije SDP-a Banja Luka Aleksandar Vuković.

Prema njegovom mišljenju odluka u Bruxellesu je samo vjetar u leđa ideji Pokreta za državu u RS-u kao posljednjoj šansi da se sačuva jedinstvena Bosna i Hercegovina. Bitka za opstanak države ovog puta se vodi isključivo u RS-u smatra Vuković, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Nismo dobili ni uslovni kandidatski status za EU! Jednostavno rečeno, nemaju Evropljani sagovornika u Bosni i Hercegovini! Čekaju na naše sazrijevanje u oktobru!

Pokret za državu je trenutno najdržavotvorniji pokret u Evropi, a i šire!

Mi smo jedini sagovornici, samo nam treba legitimitet! Dobijamo ga jedino na izborima!

Vojin Mijatović, kandidat za člana Predsjedništva BIH iz Republike Srpske je jedini državnik, BH državnik! Svi ostali na političkoj sceni su samo političari!

I na nas je palo da pod zastavom Bosne i Hercegovine na prostoru od pola države branimo opstanak čitave države!

Dragi moji Bosanci i Hercegovci, poslije skoro trideset godina imate prvi put svoju opciju i svoj izbor!

Mi smo tu, ali bez vaše pomoći nemamo šanse!

Kakvi budemo na izborima, takva će nam i Bosna biti!

Samo je do nas, poručio je Vuković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...