PREMIJER KANTONA SARAJEVO EDIN FORTO NA POVORCI PONOSA: "Tolerancija će pobijediti, ovo je borba za građanska prava"

Na novinarsko pitanje da prokomentariše rasprave na društvenim mrežama kao i određene homofobne izjave političara Forto je kazao kako nije bio na mrežama.

  • Društvo

  • 25. Jun. 2022  

  • 1

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, prisustvuje Paradi ponosa gdje je došao podržati učesnike u borbi za svoja prava.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše rasprave na društvenim mrežama kao i određene homofobne izjave političara Forto je kazao kako nije bio na mrežama.

“Iskreno da vam kažem nisam bio puno na mrežama, bitno je da nema govora mržnje u javnom prostoru. Ovo je protest, ovo je borba za građanska prava, građanska prava se ne mogu gledati kao na švedskom stolu, sva građanska prava za sve ljude u cijeloj BiH. Društva koja su otvorena su društva koja na kraju završe u najbogatijoj zajednici država, a to je EU. Naši građani su sto puta pokazali da su tolerantni. BiH zaslužuje da bude u BiH. U narednim godinama ćemo vidjeti da će tolerancija pobijediti. Ja očekujem velike korake prema EU nakon izbora” kazao je Forto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...