MILORAD DODIK JOŠ SE NIJE SMIRIO OD SCHMIDTOVE IZJAVE: "Od mene rakiju neće popiti..."

"Ne znam šta se sa njim dešava, zašto mu je to potrebno", rekao je Dodik

  • Politika

  • 26. Jun. 2022  03. Jul. 2022

  • 4

Milorad Dodik , član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, ponovio je danas da nije pozvao na rakiju Christiana Schmidta , kojeg bh. entitet RS ne priznaje kao visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

“Apsolutno nisam bio u mogućnosti da ga mogu pozvati”, precizirao je Dodik i dodao da taj poziv može da se odnosi na vrijeme kad je Schmidt bio njemački ministar poljoprivrede i kada su se 2016. godine u Sarajevu sastali zbog mjera nametnutih da bi BiH izgubila svoj stočni fond i da bi se omogućilo da Njemačka ovamo izvozi meso.

Dodik je istaknuo staviti to u kontekst kada je " Schmidt lažni visoki predstavnik , govori koliko on nije realan ".

"Ne znam šta se sa njim dešava, zašto mu je to potrebno", rekao je Dodik i ocijenio da zbog toga njegovi partneri u Republici Srpskoj snagu pričaju nešto što je laž, prenosi Srna.

Srpski član Predsjedništva poručio je Schmidtu da od njega rakiju neće popiti.

Europski put BiH postao je besmislen.

Dodik je danas izjavio da je nakon prošlosedmičnog samita u Briselu evropski put u BiH potpuno besmislen, te da ga treba redefinisati i postaviti u realne okvire današnjeg vremena.

Komentarišući odluku o dodjeljivanju statusa kandidata za članstvo u EU Moldaviji i Ukrajini, Dodik je rekao da ukoliko Unija ne prestane sa postavljanjem nekih iluzornih zahtjeva, BiH nema potrebe da radi na tome.

"Oni misle da smo mi ovdje ljudi manje vrijedni, oni misle da nas treba stalno pritiskati. Njima nije bio dovoljan rat ovdje i stradanje 94.000 ljudi, oni su donijeli svoju odluku i smatraju je povijesnom", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

On je dodao da povijest konotira na neki drugi način i da je odluka o dodjeljivanju statusa kandidata Ukrajini i Moldaviji nešto što je teško potpuno razumjeti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...