GALATASARAY ODBIO ANGAŽOVATI PJANIĆA: Uključio se u borbu za dolazak drugog bh. veznjaka

Traže pravu ‘‘formulu‘‘ za otkup njegovog ugovora.

  • Sport

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 0

Turski velikan Galatasaray nastavio je potragu za angažovanjem veznog fudbalera koji će unaprijediti njihovu igru, a nakon što se trener Okan Buruk usprotivio dovođenju bh. reprezentativca Miralema Pjanića, ponuđen im je drugi bh. veznjak, Amir Hadžiahmetović.

Njegova Konya traži mnogo više novca nego što Galata može trenutno ponuditi, pa turski velikan pokušava riješiti ovaj problem uključujući nekog od svojih igrača u dogovor. 

Kako javlja Fanatik, Amir ne bi mogao reći ''ne'' turskom velikanu iako je njegova želja da karijeru nastavi u Italiji gdje je za njega zainteresovan Udinese. 

Hadžiahmetović je u Tursku stigao 2016. godine kao 19-godišnjak iz redova Željezničara i u međuvremenu postao jedan od najboljih veznjaka u turskoj Superligi.

Ugovor sa Konyasporom mu traje do ljeta 2024. godine. 

(Oslobođenje) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...