HLADAN TUŠ U BEOGRADU: Dodik na Vidovdan otišao Vučiću na noge, pa se gorko pokajao…

Riječi predsjednika Srbije stižu nakon što je RTRS, javni servis u službi Dodikovog režima nedavno objavio intervju kojeg je samozvani ekspert za terorizam Dževad Galijašević nedavno dao srpskom Radio Čikagu.

  • Regija

  • 29. Jun. 2022  29. Jun. 2022

  • 1

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije je u toku Vidovdanske akademije u Beogradu govorio o tome kako bi se Srbi trebali među sobom odnositi. Taj dio govora bila je jasna poruka članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, koji je sjedio u prvom redu ispred predsjednika Srbije.

- I na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe. I kada vas neko napadne prećutite i odgovorite mirom, trpeljivošću i strpljenjem, poručio je između ostalog Vučić.

Riječi predsjednika Srbije stižu nakon što je RTRS, javni servis u službi Dodikovog režima nedavno objavio intervju kojeg je samozvani ekspert za terorizam Dževad Galijašević nedavno dao srpskom Radio Čikagu.

Galijašević, inače, „ekspert“ na platnom spisku Milorada Dodika otvoreno je napao predsjednika Srbije.

-Vučić je rekao da želi dobro Republici Srpskoj i da će učiniti sve da bude tako. Pa, neka učini! Nemojte priznavati Christiana Schmidta, tog nacističkog kopilana kao visokog predstavnika! Nema pravo Srbija da ga prizna kao visokog predstavnika i da mu otvori vrata za pravno i političko nasilje kojim ruši Republiku Srpsku, kojima donosi zakone na koje nema pravo, kojima tumača pretvara u ustavotvorca. Dakle, učinite nešto za Republiku Srpsku i recite Britancima, vašim prijateljima i vašim partnerima Amerikancima - da skinu te sramne sankcije  protiv Republike Srpske i da prestanu slati svoje specijalne snage po Banjaluci da hapse Dodika i ugrožavaju mu bezbjednost i da prestanu slati tu bijesnu elitu iz te takozvane PDP partije koja je obučavana u britanskim ustanovama da bi bila antisrpski orijentisana, izjavio je Galijašević otvoreno optužujući Vučića da okreće leđa Rusiji i da se priklanja zapadu.

Inače, Galijašević tvrdi da je nedavno otkazivanje posjete ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Srbiji, zbog nemogućnosti preleta avionom preko Bugarske, Crne Gore ili Sjeverne Makedonije, zapravo izrežirano u Beogradu. Kazao je i kako se Dodik nedavno sastao sa Lavrovom, ali i sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

-Dodik je ustvari spasio srpski obraz i pokazao da Rusija nije daleko kad je volite, kad vam je stalo da vratite pažnju i prijateljstvo koje Rusija pruža. A Rusija ništa neće od nas, mi smo tako mali i nebitni da joj ne možemo pomoći ni na koji način, ali možemo pomoći sebi ako pokažemo da smo ljudi na koje se može računati, da imamo časti, da smo narod koji ima petlju, rekao je Galijašević za srpski Radio Čikago.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...