IZ SDS-a ANALIZIRALI DODIKOVO POLITIČKO DJELOVANJE: "Sve ukazuje da se politika SNSD-a kreira u Zagrebu"

"Nastavlja se praksa vezanja zastava SNSD-a i HDZ-a", kažu u SDS-u.

  • Politika

  • 30. Jun. 2022  30. Jun. 2022

  • 1

Milivojević je bez ikakve konsultacije sa Кoordinacijom Srba u Mostaru, ali i bez mišljenja Srpske pravoslavne crkve, iz samo njemu poznatih razloga odlučio da glasa da na snazi ostanu imena ulica ustaških prvaka.

Nakon Odžaka gdje je Damir Ivetić, odbornik i član Glavnog odbora SNSD prije nekoliko mjeseci podigao ruku da se ulica u ovom gradu nazove "102 HVO brigada" čuvena po zlodjelima nad Srbima, i odbornik SNSD-a Velibor Milivojević digao je ruku u mostarskoj Skupštini da se ne promijene nazivi ulica koji nose imena ustaša i fašista koji su činili masovne zločine nad Srbima.

Time se nastavlja praksa vezanja zastava SNSD-a i HDZ-a, ali i otvorena promocija zločina i zločinaca koja su činili najgnusije zločine nad Srbima.

Milivojević je bez ikakve konsultacije sa Кoordinacijom Srba u Mostaru ali i bez mišljenja Srpske pravoslavne crkve, iz samo njemu poznatih razloga odlučio da glasa da na snazi ostanu imena ulica ustaških prvaka.

Ako uzmemo u obzir i predaju Jasenovačke građe i proglašenje Pelješkog mosta srpskim nacionalnim interesom sve u režiji SNSD-a ali i otvoreno medijsko suprotstavljanje Dodikove vedete Dževada Galijaševića aktuelnom rukovodstvu Srbije jasno je da se politika SNSD-a danas više kreira u Zagrebu nego bilo gdje drugo.

Ovakvi nedolični postupci odbornika SNSD-a Ivetića i Milivojevića predstavljaju i vrijeđanje nevinih žrtava ustaškog terora i zločinačke politike NDH-a i zaista je neshvatljivo da srpski odbornici revizionistički pokušavaju da sačuvaju tekovine NDH zla u Bosni i Hercegovini.

Sve to se dešava baš na Vidovdan pa iz istorijske obaveze prema nevino stradalim precima moramo da pitamo mlade vedete SNSD-a – A S ČIM ĆETE PRED MILOŠA?", kaže se u saopštenju SDS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...