U RUSKOM BOMBARDOVANJU OSTAO BEZ RODITELJA: Luka Modrić šestogodišnjaku na trenutak vratio osmijeh (VIDEO)

Na dječakovom licu bilo je više nego jasno koliko mu ovo znači. Neprestano se smiješio, malo se i sramio, nesvjestan u potpunosti da priča sa svojim idolom. 

  • Šareni svijet

  • 02. Jul. 2022  02. Jul. 2022

  • 0

Fudbal je više od sporta. Povezuje ljude širom vijeta, donosi posebnu emociju i strast i liječi najbolnije rane. 

A jedan dječak je nakon razgovora sa svojim najvećim idolom barem na trenutak zaboravio na strahote i bol koju su mu nanijele strahote rata. 

Dječak iz Ukrajine Ilija Kostuševič (6) ostao je sam. Njegovi roditelji poginuli su u ruskom bombarovanju Mariupolja. Najteža bol koju neko može doživjeti, a tek maleni dječak koji je tek na početku svog života. 

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid (Foto: Reuters)

Maleni Ilija zaljubljen je u fudbal, a životni uzor mu je hrvatski kapiten Luka Modrić. Kada je to čuo, Darijo Srna nije ni sekunde razmišljao. Legendarni hrvatski reprezentativac, a danas direktor Šahtara, našao je neustrašivog dječaka i ispunio mu najveću želju. Razgovor s idolom, prenosi 24sata.hr.

A Luka je pokazao kakav je gospodin. Nazvao je Iliju i razgovarao s njim nekoliko minuta. Na dječakovom licu bilo je više nego jasno koliko mu ovo znači. Neprestano se smiješio, malo se i sramio, nesvjestan u potpunosti da priča sa svojim idolom. 

Šahtar je videozapis objavio na društvenim mrežama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...