BANJA LUKA U HAOSU, NEMA VODE, MJEŠTANI OPTUŽUJU DRAŠKA STANIVUKOVIĆA: Zaprijetili da će stoku napajati u parku "Petar Kočić"

Istu muku muče i Javorci. Voda, kaže Dalibor, dolazi svakih 7 do 10 dana. Maloljetna kćerka, otac i majka, umjesto u kupatilu, kupaju se napolju.

  • Društvo

  • 03. Jul. 2022  03. Jul. 2022

  • 1

"Ako Gradska uprava ne riješi problem vodosnabdijevanja, stoku ćemo napajati u parku 'Petar Kočić'", poručuju u Donjim Kolima. I tamo je uvedena vanredna situacija, jer vode nema već danima. Mještani koji su već jednom protestovali ispred Gradske uprave, prijete blokadom puteva. Dok nude brža rješenja, Gradska uprava obećava svoja, prenosi Alternativna televizija Banja Luka.

"Od strane pojedinaca koji se ne ponašaju odgovorno dešavaju se najveći mogući problemi. Ono što smo primijetili u ovakvoj situaciji da jedan dio naših građana ima prekomijernu potrošnju vode. Ona se ogleda ne samo u zalijevanju bašta taj dio možda možemo da razumijemo.. ali u ogromnom zalijevanju plantaža, neki čak zalijevaju i šljive", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Dok čeka da se neko smiluje, Goran Vračar iz Donjih Kola snalazi se kako zna i umije. Najgore je, priča za ATV to što sam brine o majci koja je invalid. Više ne zna kome da se obrati.

"Ne znam ni ja na koga bih. Na gradonačelnika evo. Ne znam ko je zadužen za ovo. Ne znamo mi ništa. Nikako, vode nemamo po 7 dana. Majka mi je invalid, teški invalid moram je dva puta dnevno namjanje kupati, brisati. Evo vidite, snimite, nemam ja šta puno govoriti. To je strahota jedna", ističe Goran.

Istu muku muče i Javorci. Voda, kaže Dalibor, dolazi svakih 7 do 10 dana. Maloljetna kćerka, otac i majka, umjesto u kupatilu, kupaju se napolju.

"Ovako je bilo prije 40 godina. Da se čovjek ovako poliva. Ja sam u Hamburgu, mene je sramota reći da živim u Donjim Kolima, a želim da se divim sa tim", rekao je Dalibor Javorac.

U obećanja, kaže, više ne vjeruje. Sve bitke do sada nisu urodile plodom.

"Ne vrijedi, ne vrijedi. Mi smo pokušali, i pravili smo tu proteste kod naše mjesne zajednice. Ja lično mislim da ne vrijedi. Ne tražimo ništa, dajte nam vode ljudi. Dajte nam vode da možemo.. onaj komšija koji drži stoku da može da napoji stoku, onaj komšija koji želi da se okupa da se okupa. I ja želim da se okupam naravno", dodaje Javorac.

Voda u slavinama gotovo je lutrija u Donjim Kolima. Na samo 10-ak kilometara od centra Banjaluke, jedino o čemu ljeti tamo maštaju je, voda u 21. vijeku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...