ŠTA SE DOGAĐA U TUZLI: Ko je prijetio i na nacionalnoj osnovi vrijeđao Žarka Vujovića...

"Dragan Čović neće biti kandidat za Predsjedništvo BiH, čime nestaje primarni izborni cilj DF-a. Traže se nove teme, a vremena je malo", poručuju Socijaldemokrati.

  • Mini market

  • 04. Jul. 2022  04. Jul. 2022

  • 0

-Demantujemo navode o nacionalističkim istupima unutar SDBiH. Demantujemo i da je predsjednik Enver Bijedić davao izjave da su pojedini članovi isključeni iz stranke, a kako je fabrikovano u nekim medijima.

Čestitamo tuzlanskom DF-u novog nosioca liste Žarka Vujovića, a našem bivšem uglednom članu želimo uspješnu karijeru.

Svi kojim bi Vujović mogao možda i zamjerati uputili su odmah iskreno izvinjenje i za ono što nisu rekli, jer su smatrali da je i sam osjećaj nelagode dovoljan da tako postupe. Izvinjenja nisu prihvaćena, a krenula je kampanja protiv dojučerašnjih drugova - pa čak i onih koji su dali svoj glas Vujoviću.

Zanimljiv je stav DF-a kako prihvatanjem Vujovića ne daju mu da ode iz Tuzle. Je li ga to neko tjera i da li je pozicija nosioca na listi i predsjednika Skupštine uslov njegovog ostanka? Je li to poruka onim koji nisu nosioci liste da manje vrijede i da razmisle o odlasku iz grada? Zašto drugi nosioci lista DF-a (Mešalić i Begić) nisu i svoja mjesta prvog na listi ustupili nekome koga treba zadržati u Tuzli?

Stranka koju nakon svakih izbora napusti više izabranih delegata nego što ostane u njoj i kojoj je saradnja sa SDA na TK imperativ najmanje je pozvana oglašavati se po ovim temama.

Dragan Čović neće biti kandidat za Predsjedništvo BiH, čime nestaje primarni izborni cilj DF-a. Traže se nove teme, a vremena je malo.

Jedini istinski razlog za “otvaranje širom vrata Vujoviću” je pokušaj diskreditacije SDBiH, jer DF je imao i danas ima pripadnika svih nacija u svojim redovima koji su mogli biti nosioci lista i zaslužniji su za DF od Vujovića. Ili možda nisu?

Ušao bi Vujović u Skupštinu TK i kao treći na listi SDBiH, a očigledno je da smo mogli očekivati “prelijetanje” čim nešto nije kako to učestalo i kontinuirano ultimativno zahtijeva.

Opredjelili smo se dati prednost onim koji su bili spremni prihvatiti ono što je bolje za cijelu stranku i naše političke ciljeve ispred onih koji ultimativno odbacuju bilo kakvu raspravu. Priviđanje nacionalizma je nastupilo nakon što je postalo jasno da je veća naklonost opciji koju je odbacivao Vujović.

Osuđujemo pokušaje da se transfer zbog nezadovoljstva pozicijom prebaci na teren nacionalne netolerancije i što se anatemišu SDBiH, pa čak i Tuzla, kako bi se opravdao ovaj unaprijed pripremljeni, transfer, navodi se u saopćenju Socijaldemokrata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...