A NIJE TURISTIČKI GRADIĆ: Cijena porcije ćevapa u hrvatskoj luci duplo skuplja nego na Baščaršiji

Ploče su tranzitni gradić, praktično bez ikakve turističke ponude, ali to nije smetalo tamošnje ugostitelje da vas "iznenade" visokim cijenama.

  • Gastro

  • 04. Jul. 2022  04. Jul. 2022

  • 0

Luka Ploče nezaobilazna je stanica za brojne Bosance i Hercegovce koji trajektom idu na Pelješac, Trpanj, Orebić..., dalje na Korčulu.

Ako se u međuvremenu dok čekate brod odlučite da nešto pojedete, bit ćete šokirani cijenama gastronomskog ponosa BiH - ćevapčića. Ploče su tranzitni gradić, praktično bez ikakve turističke ponude, ali to nije smetalo tamošnje ugostitelje da vas "iznenade" visokim cijenama.

Porcija ćevapčića kreće se od 55 kuna (približno 14 KM) pa sve do nevjerovatnih 80 (oko 20 KM). Ove cijene, pa i više, ne bi bile šokantne da su iz turističkih atrakcija Dubrovnika, Hvara ili recimo Korčule, jer se radi o svjetski poznatim destinacijama.

Tako imamo apsurdnu situaciju da su ćevapčići duplo skuplji u turistički nezanimljivom mjestu od recimo ponude na sarajevskoj Baščaršiji.

Faktor

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...