"SB" U CIK-u - I KONAKOVIĆ PREDAO LISTE: "Mi smo napravili pravi politički bum i danas smo favoriti"

Konaković je istakao kako je stranka Narod i pravda proteklih mjeseci mnogo radila na području BiH, specifično i u bh. entitetu Republici Srpskoj.

  • Politika

  • 04. Jul. 2022  04. Jul. 2022

  • 2

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković predao je danas CIK-u BiH kandidatske liste za oktobarske Opće izbore ističući kako je njegova stranka jedan od favorita na predstojećim izborima.

Konaković je istakao kako je stranka Narod i pravda proteklih mjeseci mnogo radila na području BiH, specifično i u bh. entitetu Republici Srpskoj.

"Mi smo napravili pravi politički bum. Na političkoj sceni pojava Naroda i pravde je detonirala jednu potpuno novu energiju i politika je danas barem za nijansu drugačija. Za ove četiri godine nakon prvog četverogodišnjeg izbornog ciklusa, danas predajemo liste kao jedan od favorita na narednim izborima", kazao je Konaković.

Najavio je ozbiljan izborni rezultat i da će ubrzo njegova stranka voditi većinu procesa u Federaciji, kantonima i na državnom nivou sa svojim koalicionim partnerima.

"Tamo gdje vodimo procese, iza nas su mjerljivi rezultati i to je ono što zapravo ljudima najviše znači. Sva naša politička retorika može biti simpatična dan ili dva, ali ipak ljudi najviše cijene ono po čemu ostavljate neki trag na političkoj sceni", istakao je predsjednik Naroda i pravde.

Naveo je i da u izboru utrku njegova stranka ulazi veoma ambiciozno, te da imaju kanidate u svim dijelovima BiH, 7 kantonalnih listi na kojima se nalaze i imena dvoje mladih nosilaca listi u kantonima BPK i USK koji su u ranim 20-tim godinama.

"U koaliciji koja podržava Denisa Bećirovića bit ćemo apsolutno ubjedljivi pobjednik izbora na federalnom nivou, ozbiljne priče imamo u Kantonu Sarajevo gdje smo apsolutni lider. U drugim u kojima smo vrijedno, marljivo radili. Rezultat će biti sinhronizovan, ravnomjeran", istakao je Konaković.

Lider Naroda i pravde odgovorio je na navode da je blizak politici HDZ-a i predsjednika te stranke Dragana Čovića.

"Mi imamo kontra poziv za Čovića da kandiduje Bošnjake, Srbe, građane svih nacija, vjera, rasa, da vidi kako je to lijepo. Neka radi ono što radi Narod i pravda. Mi smo najmultietničnija stranka u Sarajevu. Retorika onih koji se plaše naših izbornih rezultata bila nam je malo smiješna", objasnio je Konaković.

Pozvao je SNSD, PDP, SDS, HDZ da izađu iz svojih "etničkih ljuštura" i napuste retrogradne politike koje pripadaju prošlosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...