VLASNIK KAFIĆA U ČIJU TERASU SE AUTOMOBILOM ZABIO IVO JOSIPOVIĆ: "Pomeo je brucošice. Majka jedne od njih izvikala se na njega"

Kako se doznaje iz policije, na alkotestu koji je obavila nakon nesreće bivši je predsjednik imao 0.0 promila.

  • Regija

  • 04. Jul. 2022  04. Jul. 2022

  • 1

Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović sinoć se autom zabio u terasu kafića u centru Zagreba. 

Srećom nije bilo ozlijeđenih, no Josipović je autom pomeo ogradu i terasu kafića u Amruševoj ulici, a stolci i stolovi ostali su razbacani po tlu, piše Index.hr.

Napuhao 0.0 promila, policajcima rekao da nije vidio terasu

Kako se doznaje iz policije, na alkotestu koji je obavila nakon nesreće bivši je predsjednik imao 0.0 promila.

Saznajemo i da je policajcima, baš kao i Indexu sinoć, rekao da nije vidio terasu te da je zato udario u nju. 

Terasa u koju se zabio Josipović pripada kafiću Kolaž. 

"Je, Josipović se zabio u našu terasu", rekao nam je vlasnik Kolaža Željko Drmić.

"Zaustavio ga je čelični stup. Uništeni su stolovi, samljevene stolice..."

"To se dogodilo u 10:03, bili smo unutar lokala, a na terasi su bile dvije mlade djevojke, brucošice. Čuli smo silinu udarca i izašli van. Imali smo što vidjeti, terasa je bila pometena. Ona ima 11.5 metara, a pola je potpuno skršeno. Njega je na pola terase, na 5.5 metara, zaustavio čelični stup", ispričao je Drmić.

"Uništena su tri stola, šest stolica je samljeveno, kao i zaštitne ploče, gazne ploče... Statika je otišla ulijevo, moram vidjeti što ću s terasom", dodao je Drmić.

"Oborio je dvije brucošice na pod, tek je kasnije pitao treba li im što"

Kaže kako je najveća sreća to što nisu stradale dvije djevojke koje su bile na terasi jer su one sjedile za stolom koji je Josipović pomeo autom.

"Bile su oborene na pod, skupa sa stolom i stolicama. Ja sam ih pitao treba li im hitna, no nisu iz Zagreba pa mislim da je i to razlog zašto su rekle da ne treba. Bile su pod šokom, natočio sam im vode. I Josipovića sam pitao hoće li vodu, popio je tu čašu vode. Tek kad sam ja pred njim pitao djevojke treba li im hitna ili nešto drugo, onda je i Josipović pitao treba li im što, ali je čuo već da ne treba", priča Drmić.

"Majka brucošice izvikala se na njega. Nije kočio"

"Majka jedne od brucošica izvikala se na njega, rekla je da ih nije pitao ni kako su", dodaje. 

Kaže kako je i njemu Josipović rekao da nije vidio ogradu.

"U redu, mogu i to shvatiti, i ja nosim naočale, ali mi nije jasno jer nije bilo tragova kočenja ni kad je udario u ogradu terase. Njega je zaustavio tek stup na pola terase. Ne znam što reći, tu se inače vozi 30, a ovo je očito bila prevelika brzina.  Uz to, terasa je u traci gdje su inače parkirna mjesta, a on je došao tom stranom koja nije za vožnju. Josipović živi stotinjak metara od ovog mjesta pa ne znam kako ne bi znao da taj dio ulice nije prometni trak. On kaže da je udario u ogradu, ali problem je u tome što nije udario samo u ogradu, nego je raznio pola terase", kaže vlasnik Kolaža.

Susjeda dala moguće objašnjenje za nesreću

Ipak dodaje kako, neposredno prije nego što smo razgovarali s njim, jedna susjeda mu je rekla da joj se čini da je vidjela kako je netko neposredno prije nesreće autom izlazio s desne strane ulice, koja je ograđena zbog gradilišta, pa da je Josipović, izbjegavajući taj auto, skrenuo na terasu. "To bi možda objasnilo kako se zabio u terasu", kaže Drmić.

Kaže da su oni iz kafića pozvali policiju, koja je stigla nakon dvadesetak minuta.

"Policija je stigla za 20-ak minuta. Nakon još nekog vremena su ga alkotestirali. Alkotestiranje je bilo u policijskom autu, mi nismo vidjeli rezultat tog alkotesta", rekao je. "Majka brucošice je rekla da joj se čini da je osjetila alkohol, ali ne mogu reći da sam i ja to osjetio", dodao je. 

"Šteta je oko četiri tisuće eura"

Kaže da će šteta sigurno biti oko četiri tisuće eura. 

"Šteta je velika, sigurno će biti oko tog iznosa. Najveći problem je statika, koja je skroz otišla ulijevo. Što se tiče Josipovićevog ponašanja nakon nesreće, on je bio skroz korektan, nije bio bezobrazan i dao mi je podatke. Sada moram čekati zapisnik iz policije dva do tri tjedna. Moram se čuti s Josipovićem da vidim s njegovim obveznim osiguranjem za nadoknadu štete. Ja moram ponovno pokrenuti terasu pa ću vidjeti kako da to što prije napravim, pa da mi se refundiraju troškovi. Nadam se da neće biti natezanja s osiguranjem", rekao je za Index Željko Drmić, vlasnik kafića u koji se zabio Ivo Josipović. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...