KRAJ PRIČE ZA NAPADAČA IZ BIJELJINE: Luka Jović napustio Real Madrid, karijeru nastavlja u...

Ipak, Jović nije opravdao uloženo, u 51 utakmici za Real, zabio je samo tri gola.

  • Sport

  • 05. Jul. 2022  05. Jul. 2022

  • 0

Napadač reprezentacije Srbije Luka Jović trebao bi napustiti redove Real Madrida te potpisati za talijanskog prvoligaša, Fiorentinu, javlja Sky Sport Italija.

Nogometaš rodom iz Bijeljine nije impresionirao vodstvo kraljevskog kluba, a iako su mediji pisali da bi trebao otići na posudbu, danas iz Italije stižu vijesti kako 24-godišnji Srbin odlazi u Fiorentinu gotovo besplatno. 

Jović bi trebao ove subote stići u Firenzu i potpisati dvogodišnji ugovor. Navodno klubovi dogovaraju posljednje detalje. Jović bi u Italiji trebao zarađivati oko 2.5 milijuna eura po sezoni s opcijom produženja ugovora na još dvije godine.

Kraljevski klub bi prema dogovoru trebao imati pravo na 50% od sljedećeg transfera u iduće dvije godine. 

Podsjetimo, Jović je u Real Madrid stigao na ljeto, 2019. godine iz njemačkog Eintrachta. Aktualni prvaci Europe tada su njegove usluge platili vrtoglavih 65 miliona eura. Ipak, Jović nije opravdao uloženo, u 51 utakmici za Real, zabio je samo tri gola.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...