OBORILA GUINNESSOV REKORD: Najstarija stjuardesa na svijetu, veći dio karijere provela...

Nash je rekla da je veći dio svoje karijere provela na relaciji New York-Boston-Washington jer joj to omogućuje da se noću vrati kući i brine za svog sina invalida.

  • Šareni svijet

  • 05. Jul. 2022  05. Jul. 2022

  • 0

Žena iz Bostona oborila je rekord kao stjuardesa s najdužim radnim stažem na svijetu, potvrdio je Guinness World Records, prenijeli su lokalni američki mediji.

Bette Nash (86) počela je raditi kao stjuardesa 1957. za Eastern Airlines i nastavila je do danas raditi u American Airlinesu bez ikakvih prekida u radnom odnosu, potvrdio je Guinness taj svjetski rekord 1. jula.

Nash je rekla da je veći dio svoje karijere provela na relaciji New York-Boston-Washington jer joj to omogućuje da se noću vrati kući i brine za svog sina invalida.

Guinness navodi da je i Nash trenutno najstarija stjuardesa na svijetu.

Slaveći 60. godišnjicu rada u kompaniji 2017. godine, Nash je rekla da se posao s godinama značajno promijenio, prenosi Hina. 

“Morao si biti određene visine, morao si biti određene težine. Nekoć je bilo užasno. Udebljaš se par kilograma i moraš se nastaviti vagati, a ako bi ostao takav, skidali bi ti s plaće”, rekla je za WJLA-TV.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...