MILO ĐUKANOVIĆ SE SASTAO SA ORBANOM: Razmijenjena mišljenja o evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana

Premijer Orban je ponovio odlučnu podršku Mađarske evropskoj integraciji Crne Gore i regiona u cjelini, kao i zemalja Višegradske grupe.

  • Regija

  • 09. Jul. 2022  

  • 0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji nezvanično boravi u Budimpešti, imao je susret sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Na ručku koji je u njegovu čast priredio premijer Orban u radnoj rezidenciji u manastiru Karmelita, u otvorenoj i prijateljskoj atmosferi razmijenjena su mišljenja o evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana, u kontekstu posljedica ratnog sukoba u Ukrajini, i širih globalnih procesa.

Premijer Orban je ponovio odlučnu podršku Mađarske evropskoj integraciji Crne Gore i regiona u cjelini, kao i zemalja Višegradske grupe.

Uz učešće ministra ekonomskog razvoja Martona Nađa posebno je bilo riječi o unapređenju ekonomske saradnje, na temeljima dosadašnjih odličnih iskustava, prenose crnogorski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...