ALEKSANDRA PANDUREVIĆ OŠTRO PO DODIKU I SNSD-u: "Izgleda da im je Izetbegović nešto sipao u kafu i opčinio ih..."

Ona dodaje da delegati SNSD-a već mjesecima blokiraju ukidanje akciza i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice.

  • Mini market

  • 10. Jul. 2022  

  • 2

"Nakon Radovana Viškovića, Zore Vidović, Snježane Novaković-Bursać i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić nastavio je sa omalovažavanjem i ponižavanjem građana. Uz priznanje da je gorivo u BiH najskuplje u regionu, a u maniru svojih prethodnika, Ćorić je izrazio bojazan da rješenje za smanjenje cijena goriva neće naići na odobravanje na nivou BiH", kaže Aleksandra Pandurević, član GO SDS-a.

"Sjede li nabrojani funkcioneri SNSD u istoj partiji sa Nikolom Špirićem, Sredojem Novićem, Dušankom Majkić i Lazarom Prodanovićem? Ako nisu znali, to su četiri delegata SNSD-a koja blokiraju ukidanje akciza na gorivo'', poručila je Pandurević, član GO SDS, komentarišući Ćorićevu izjavu.

Ona navodi da je gorivo u BiH bilo najjeftinije u regionu dok Milorad Dodik nije sjeo u restoran 'Barka' sa Bakirom Izetbegovićem i dogovorio povećanje akciza.

''Izgleda da im je Izetbegović nešto sipao u kafu i opčinio ih, pa se i danas grčevito bore protiv ukidanja akciza. Кao da su omađijani, pa se takmiče ko će narodu izreći veću laž. Prvo je premijer Višković rekao da nije dobro da gorivo pojeftini jer bi navalili iz regiona, a onda je nadigrao sam sebe rekavši da bi akcize ukinuli da je Srpska nezavisna. Parirala mu je ministarka Zora Vidović saopštenjem da su SDS i PDP krivi što nisu ukinute akcize, da bi ih sve prekucala Novaković-Bursać izjavom da gorivo ne bi pojeftinilo i da se ukinu akcize. Кada smo pomislili da je okončano takmičenje za najbolju 'lovačku priču', uključio se ministar Ćorić sa strahom da nivo BiH neće dozvoliti pojeftinjenje goriva'', podsjeća Pandurevićeva.

Ona dodaje da delegati SNSD-a već mjesecima blokiraju ukidanje akciza i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice.

''Tri i po mjeseca koriste proceduralne cake da onemoguće ukidanje akciza i smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice što je predložio predsjednik SDS Mirko Šarović. Ne zanima njih narod niti inflacija koju su oni podstakli,  jer se bore za svaki fening u budžetu kako bi imali novca za kupovinu glasova pošto znaju kako su radili i da radom nisu zaslužili nijedan glas'', poručila je Pandurević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...