EMIR SULJAGIĆ, DIREKTOR MEMORIJALNOG CENTRA SREBRENICA: "Mrtve muslimane su kao smeće tretirali radnici komunalnog '95..."

Suljagić je kazao da su preživjele žene, majke, svima koji su spasili živu glavu pokazale putokaz nakon užasa koji se dogodio u julu 1995. godine.

  • Mini market

  • 10. Jul. 2022  

  • 1

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić govorio je na Međunarodnoj konferenciji Herione Srebrenice u svojstvu domaćina te je istakao važnost koju Majke Srebrenice imaju u borbi za istinu i pravdu o genocidu koji je počinjen.

Suljagić je kazao da su preživjele žene, majke, svima koji su spasili živu glavu pokazale putokaz nakon užasa koji se dogodio u julu 1995. godine.

“Mi kad smo izašli 1995 .godine nismo se nikome dopadali. Niko nas nije dočekao, realno ljudi nisu znali, nisu znali šta se događalo ovdje u julu 1995. ni šta se događalo prije toga. Ovaj dio svijeta ovdje vraćen je u srednji vijek. Mi smo kuririma komunicirali ovdje”, kazao je Suljagić.

Strašno je da su žrtve svoje najmilije nalazile i nalaze u dijelovima i po 100 kilometara udaljenosti od Srebrenice.

“Kad odete sad u Brautnac u pauzi i budete vidjeli ljude kako u Bratuncu metu ulice. Neko od njih ili neko ko je tu prije radio, to imajte na umu, 13 i 14. je kupio leševe i kopao masovne grobnice. To su radila komunalna preduzeća u Bratuncu i Zvorniku skroz do Pilice. Jer tako se postupa sa mrtvim muslimanima u ovoj zemlji. Jer se smeće pomete. To je status koji imamo u svojoj zemlji”, naveo je Suljagić.

Muslimanima se može reći svašta, bez ikakvih posljedica, pojasnio je Suljagić.

“Nema ljudske bijede od Niša do Banjaluke koja se nije zatrčala na Majke Srebrenice”, pojasnio je Suljagić.

Majke Srebrenice su toliko jake i važne da su one zlikovce poslale u zatvor svojom borbom i istrajnošću, kazao je Suljagić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...