ĐUKANOVIĆ STAO NA CRTU ABAZOVIĆU: Predsjedništvo DPS-a odlučilo uskratiti podršku crnogorskoj vladi!

Potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković je napisao na Twitteru da Vlada Dritana Abazovića nema više njihovu podršku jer je za DPS prioritet, bio i ostaje, Evropska agenda.

  • Regija

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 0

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo Demokratske partije socijalista je odlučilo da uskrati podršku Vladi na čijem je čelu Dritan Abazović, saznaje crnogorski portal CdM.

Predsjedništvo DPS-a se odlučilo na ovaj potez nakon što je u petak Vlada usvojila prijedlog Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Potpredsjednik DPS-a Jevto Eraković je napisao na Twitteru da Vlada Dritana Abazovića nema više njihovu podršku jer je za DPS prioritet, bio i ostaje, Evropska agenda.

“Bez kalkulacija smo podržali vladu vjerujući da nam je EU zajednicki cilj. Sada kada je nažalost jasno da nije tako, opet bez kalkulacija nastavljamo da se borimo za isti cilj”, poručio je Eraković.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić je u petak nakon saopštenja Vlade da je usvojila Temeljni ugovor sa SPC, saopštio da je jasno šta su naredni potezi.

Nakon usvajanja Temeljnog ugovora, iz te partije su najavili mogućnost uskraćivanja podrške Vladi, dok su iz Socijaldemokratske partije najavili podnošenje zahtjeva za skraćenje mandata Skupštini.

Glavni odbor Demokratske partije socijalista je 21. aprila podržao formiranje manjinske vlade, a poslanici su 28. aprila na Cetinju izabrali 43. Vladu.

Glavni odbor Socijaldemokrata jučer je jednoglasno podržao Inicijativu za skraćenje mandata Skupštini.

Za usvajanje prijedloga Temeljnog ugovora sa SPC u petak je glasalo 13 članova Vlade, pet ministara je izuzelo mišljenje, dok troje nije bilo na sjednici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...