ALIJA TABAKOVIĆ TRAŽI REAKCIJU TUŽILAŠTVA BiH ZBOG NAJAVE O PRIKAZIVANJU FILMA O ‘OSLOBAĐANJU SREBRENICE’: “U suprotnom, bit će saučesnici u negiranju genocida”

Ukoliko se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine bude ponašalo kao do sada nakon usvajanja Zakona o dopunama krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, da oni koji negiraju genocid i dalje nastave negirati, onda se ništa neće desiti, rekao je Tabaković

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 1

Alija Tabaković, predsjedavajući kluba Bošnjaka u Vijeću naroda i kandidat za načelnika Srebrenice na lokalnim izborima održanim 2020. godine, oglasio se povodom informacije koja je prije nekoliko dana objavljena u medijima, a tiče se nove provokacije na dan obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

Riječ je o prikazivanju filma o "oslobađanju Srebrenice" u kojem se pojavljuje i osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić.

"Ukoliko se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine bude ponašalo kao do sada nakon usvajanja Zakona o dopunama krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, da oni koji negiraju genocid i dalje nastave negirati, onda se ništa neće desiti", rekao je Tabaković.

Tabaković smatra kako bi svi oni, koji u Srebrenicu dolaze da veličaju ratne zločince, trebali biti uhapšeni i adekvatno kažnjeni.

To se može desiti ukoliko, kako kaže Tabaković, Tužilaštvo BiH bude radilo svoj posao.

"Ukoliko se to ne desi, onda tužioci u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine su saučesnici i podržavaju one koji negiraju genocid", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...