ROSENSAFT SE PRISJETIO NINE ĆATIĆA: "Njegova majka je čuvala snimku njegovog posljednjeg javljanja, a nije dočekala da ga ukopa..."

Rosensaft se u svom govoru prisjetio i majke Nine Ćatića koja je rekla kako se sjeća da je sina posljednji put vidjela na benzinskoj pumpi. 

  • Vijesti

  • 11. Jul. 2022  11. Jul. 2022

  • 0

U Potočarima je danas i predsjednik Svjetskog Jevrejskog kongresa Menachem Z. Rosensaft. On je na početku svog obraćanja na komemoraciji u Potočarima naročito istakao izvještaj ubijenog novinara Nine Ćatića čiji je posljednji radijski izvještaj glasio: "Srebrenica se pretvara u najveću klaonicu".

Rosensaft se u svom govoru prisjetio se i majke Nine Ćatića koja je rekla kako se sjeća da je sina posljednji put vidjela na benzinskoj pumpi. 

Snimak njegovog posljednjeg javljanja iz Srebrenica čuvala je na mobitelu.

Rosensat je podsjetio i kako je Hajra Ćatić preminula prošle godine, te da nije stigla da ukopa svog sina jedinca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...