"OVO JE ISTINSKI ZASTRAŠUJUĆE": Beskrupulozna Ana Brnabić napala Johanna Sattlera manipulirajući sadržajem njegovog sjajnog teksta o Srebrenici

"E, ovo je istinski zastrašujuće i ja se zaista nadam da je ovdje došlo do neke greške”, napisala je srbijanska premijerka na zvaničnom Twitter profilu.

  • Regija

  • 12. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 10

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je danas povodom izjave u blogu šefa delegacije Evropske Unije u Bosni i Hercegovini Johanna Sattlera.

Sattler je u blogu povodom godišnjice genocida u Srebrenici, između ostalog, napisao da “nakon tolike nehumanosti koja se dogodila u Srebrenici, razumljivo je da riječi kao što je pomirenje zvuče isprazno, ili čak uvrjedljivo za žrtve. Ne može se očekivati ni od koga da oprosti genocid. I zaista, bez pravde, punog poštovanja i priznanja zločina, žrtava i ljudskih gubitaka, istinsko pomirenje je nemoguće. Ovo važi za sve zločine počinjene tokom rata, a posebno za genocid u Srebrenici zbog posebnog karaktera zločina”.

Na njegove riječi reagovala je Brnabić koja je, valjda omađijana svojim režimskim medijima koji neprestano manipuliraju čak i srebreničkim žrtvama, pomislila da može i riječi šefa Delegacije EU u BiH izvrtati kako želi i davati im značenja koja njoj odgovaraju. 

“Šef delegacije EU u BiH, ambasador Johann Sattler, kaže da je pomirenje uvreda za žrtve. Ponovo: Neko ko predstavlja EU kaže da bi pomirenje bila uvreda za žrtve?!? E, ovo je istinski zastrašujuće i ja se zaista nadam da je ovdje došlo do neke greške”, napisala je srbijanska premijerka na zvaničnom Twitter profilu.

Da naše čitatelje ne zavaraju ove manipulatorske, "informerovske" reakcije premijerke susjedne Srbije upućujemo ih na kompletan sadržaj teksta šefa Delegacije EU u BIH Johanna Sattlera koji je vrlo inspirativan i emotivan, ali i kritički raspoložen prema aktuelnom političkom trenutku u našoj zemlji. Tekst možete pročitati na OVOM LINKU! 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...