MILO ĐUKANOVIĆ OGOLIO SVE DO KRAJA: “Srpski nacionalizam je vječiti nosilac ideje da na Zapadnom Balkanu multietnička demokratija nije moguća“ (VIDEO)

Kako je kazao, ne treba podsjećati da uvećanje države Srbije konzumira pravo na Crnu Goru.

  • Regija

  • 13. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 0

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je sinoć u programu Televizije Crne Gore da je uzaludan svaki pokušaj da se stavi znak jednosti između srpskog i crnogorskog nacionalizma.

“Srpski nacionalizam je kroz istoriju bio osvajački i pretenduje da Crnoj Gori oduzme nacionalnost i pravo na kulturni i vjerski identitet. On je razorio ex-Jugoslaviju. On je pod rukom sa drugim nacionalizmima vječiti nosilac ideje da na Zapadnom Balkanu multietnička demokratija nije moguća i da treba omogućiti postojanje tri vjerski i etnički homogenizovane države”, kazao je Đukanović.

Kako je kazao, ne treba podsjećati da uvećanje države Srbije konzumira pravo na Crnu Goru.

“Srpski nacionalizam je autor genocida u Srebrenici koji je bio jučer tako aktuelan zahvaljujući participaciji Crne Gore. Nasuprot tome pokušavam da se sjetim koji je to zločin crnogorskog nacionalizma, koja je opasnost, pretenzija na teritoriju... Jako je špekulativna i podmetačina teza za dovođenje u istu ravan velikosrpskog i crnogorskog nacionalizma i na nju ne treba nasijedati”, naglasio je pored ostalog Đukanović.

Cijelo izlaganje o srpskom i crnogorskom nacionalizmu te komparacijama koje prave određeni medijski i politički projekti sa ciljem relativiziranja svoje odgovornosti za ratove i krize u regionu, pogledajte u video prilogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...