DŽAFEROVIĆ U LONDONU DOBIO PODRŠKU: Upozorenje na političku i sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini...

Istaknuto je da su britanske institucije u proteklom periodu pokazale da Bosna i Hercegovina ima posvećene prijatelje na koje može računati.

  • Vijesti

  • 13. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se sastao sa predsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Lindsayjem Hoyleom i Sveparlamentarnom grupom za Bosnu i Hercegovinu. Predsjedavajući Džaferović se zahvalio Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske na organizaciji komemoracije povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici, kao i na kontinuiranoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u  borbi za istinu i pravdu. Predsjedavajući Džaferović je istaknuo da se Ujedinjeno Kraljevstvo izdvaja među drugim državama time što organizuje državni program komemoracije genocida u Srebrenici, te provodi široki niz aktivnosti u čuvanju sjećanja na žrtve genocida, počevši od najvišeg državnog nivoa pa do lokalnih zajednica i škola. Razgovarano je i o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i izazovima miru, suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine. Razgovarano je o utjecaju ruske agresije na  Ukrajineu na političku i sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu. Predsjedavajući Džaferović je zahvalio Parlamentu, a posebno članovima Svepartijske parlamentarne grupe za BiH kojom predsjedava zastupnica Alicia Kearns, na snažnom angažmanu u vezi sa Bosnom i Hercegovinom, te na odlučnoj podršci u najtežim trenucima krize tokom proteklih godinu dana. Istaknuto je da su britanske institucije u proteklom periodu pokazale da Bosna i Hercegovina ima posvećene prijatelje na koje može računati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...