GRBIĆ POZIVA NA MOBILIZACIJU: "Dosta je više gledanja u retrovizor i života od sjećanja, pozivam sve građane Banja Luke da zajedno vratimo..."

"Moramo vratiti vlastite vrijednosti, ali isto tako usvajati i priznati tuđe", poručio je Grbić.

  • Politika

  • 13. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 1

Potpredsjednik SDP-a BiH Saša Grbić pozvao je sve građane Banje Luke u domovini i iseljeništvu na mobilizaciju i masovni izlazak na izbore, kako bi promijenili katastrofalno stanje u državi za koje su odgovorni etnonacionalisti koji Bosnu i Hercegovinu vode u propast.

"U oktobru sam na jedinoj, istinskoj banjalučkoj listi!

Krajnje je vrijeme da svoj grad prestanemo gledati iz defanzivnog ugla posmatrača, dok ga marginalci razaraju u svim društvenim porama i vrijednostima!

I dok slušamo decenijama zloupotrebu sinonimizacije građanskog i tobože unitarnog, Banja Luka je od sveopšteg nodusa postala samo obično mjesto!

Da, Mejdan će uvijek biti Mejdan, a Budžak-Budžak! I koji tu dio nije jasan?

I sve ću učiniti da se ovi toponimi od de facto ponovo vrati i de jure, između svih ostalih anomalija koje treba neutralisati, a ima ih mnogo!

Moramo vratiti vlastite vrijednosti, ali isto tako usvajati i priznati tuđe!

Ne postoji svijetla budućnost ako se zakopavaju sve vrijednosti sjajnih ljudi i ponosne prošlosti kojih Banja Luka ima u izobilju!

Dosta je više gledanja u retrovizor i života od sjećanja!

I pozivam sve građane Banja Luke da zajedno vratimo grad gradu“, poručio je Grbić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...