BURNO U BANJOJ LUCI: Zajednička sjednica Narodne skupštine i Vijeća naroda RS-a, nakon što su Bošnjaci pokrenuli pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa...

Primjena Zakona još nije počela budući da su Bošnjaci pokrenuli pitanje zaštite nacionalnog interesa.

  • Vijesti

  • 13. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 0

Zajednička komisija Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske za usaglašavanje zakona, propisa i ostalih akata danas bi na sjednici u Banjoj Luci trebalo da usaglasi tekst Zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma na koji su predstavnici Bošnjaka pokrenuli vitalni nacionalni interes.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u junu je usvojen Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, ali njegova primjena još nije počela budući da su Bošnjaci pokrenuli pitanje zaštite nacionalnog interesa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...