TOKOM DANAŠNJE RASPRAVE U PARLAMENTU: Britanski premijer Boris Johnson i ministrica vanjskih poslova Liz Truss koja bi ga mogla naslijediti nose Cvijet Srebrenice (FOTO)

Podsjetimo, u zgradi Britanskog parlamenta u utorak je održana komemoracija povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici, kojoj su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Lindsay Hoyle.

  • Svijet

  • 13. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 3

Britanski premijer Boris Johnson i ministrica vanjskih poslova Liz Truss, koja je favorit za njegovog nasljednika tokom današnje rasprave u Parlamentu Velike Britanije nosili su Cvijet Srebrenice, u znak sjećanja na 27. godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Britanski premijer Boris Johnson svoje redovno sedmično odgovaranje na pitanja zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta započeo je prisjećanjem na genocid u Srebrenici.

Između ostalog, istakao je kako se nastavlja borba protiv onih koji negiraju zločine kako u BiH tako i širom svijeta.

Johnson je tokom današnje sjednice, također, potvrdio da će u oktobru napustiti premijersku funkciju. Među osam zastupnika koji bi mogli naslijediti Borisa Johnsona je i britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss.

Podsjetimo, u zgradi Britanskog parlamenta je dan ranije održana komemoracija povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici, kojoj su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Lindsay Hoyle.

Na komemoraciji su se obratili Džaferović i Hoyle, kao i ministar ravnomjernog razvoja Ujedinjenog Kraljevstva Greg Clark, ministar vanjskih poslova u sjeni David Lammy, direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, zastupnik u Parlamentu i bivši komandant Britanskog bataljona UNPROFOR-a Bob Stewart, zastupnici Ian Blackford i Fleur Anderson, baronesa Sayeeda Warsi i predsjedavajući fondacije "Remembering Srebrenica" Waqar Azmi.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...