DRAMATIČNO U DALMACIJI: Borba s vatrenom stihijom i dalje traje, požare gase kanaderi, nekoliko vatrogasaca povrijeđeno...

Noćas je bilo na terenu 350 vatrogasaca, vojnici, građani....Najmanje 20-ak kuća je izgorjelo.

  • Hronika

  • 14. Jul. 2022  14. Jul. 2022

  • 0

Borba sa vatrenom stihijom u Šibeniku još uvijek traje.

Prema informacijama od kasno sinoć u vatrenoj stihiji je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac JVP Šibenik, a na području Rasline i Zatona izgorjelo je dvadesetak kuća.

"Noć je bila nešto manje vatrena, cijelu noć se gasilo, oko 2 je malo pao vjetar pa su vatrogasci uspjeli dio požarišta staviti pod kontrolu. Jutros nema nekontroliranog širenja vatre, okružen je požar, dva kanadera pomažu. Noćas je bilo na terenu 350 vatrogasaca, vojnici, građani....Najmanje 20-ak kuća je izgorjelo. Srećom nije bilo ozlijeđenih. Ima nekoliko ozlijeđenih vatrogasaca, ali ništa strašno. Jedan je pao u bunar", rekao je Slavko Tucaković, vatrogasni zapovjednik.

Sinoć je premijer RH Andrej Plenković posjetio Zaton i istakao da je upoznat s razmjerima štete od požara koji je u srijedu zahvatio područje šibenskog Zatona i Rasline, da je uništeno 20-ak kuća, no da nema stradalih i ozlijeđenih te je zahvalio svima koji ulažu nadljudske napore u odbrani od toga velikog požara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...