RAMIĆEVA PORUKA BIRAČIMA I DIJASPORI: "Registrujte se za izbore i dajte doprinos promjeni političke slike u RS-u"

U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine rok za podnošenje prijava za glasanje izvan Bosne i Hercegovine ističe 19. jula 2022. godine.

  • Politika

  • 14. Jul. 2022  14. Jul. 2022

  • 1

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić pozvao je birače u inozemstvu da se registriraju za predstojeće izbore u Bosni i Hercegovini i daju svoj doprinos promjeni političke slike u bosanskohercegovačkom entitetu Republici Srpskoj.

U skladu s Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine rok za podnošenje prijava za glasanje izvan Bosne i Hercegovine ističe 19. jula 2022. godine.

Nekoliko dana prije isteka roka za registraciju, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Ramić uputio je svoju poruku u kojoj je pozvao građane da se registriraju i izađu na izbore, te tako daju svoj doprinos u očuvanju zemlje i naroda.

- Poštovani građani Bosne i Hercegovine koji se nalazite širom svijeta, trudimo se da svakodnevno informišemo kako vas, tako i javnost Bosne i Hercegovine, o projektima koje realiziramo i koji se rade  zahvaljujući sredstvima koje doznačava Vlada FBiH. Također ste primijetili da smo značajno prisutni na području entiteta RS, ono što možda nije vidljivo, a primjetno je na terenu, da institucije entiteta RS, općina, gotovo ne učestvuju u programima finansiranja podrške povratku.

Bez obzira na to što vi svakodnevno svojim aktivnostima, puneći budžete tih institucija, doprinosite razvoju entiteta RS, zauzvrat imamo svakodnevne oblike diskriminacije, pritisaka na povratnike i slično. Jedini način da se to zaustavi jeste da se aktivnije uključimo u političke procese i da od nas zavise odluke, kako lokalnih skupština, tako entitetskog nivoa vlasti. Rok za registraciju, o kome vas također informišu mnoge značajne ličnosti, jeste 19. juli - poručio je Ramić.

On je zamolio građane BiH u inozemstvu da se uključite u proces registracije i da daju doprinos promjeni političke slike na području entiteta Republika Srpska.

- Samo zajedno možemo stvari pokrenuti nabolje i sačuvati prostor, iz kojeg ste i vi otišli, i koji mi pokušavamo pomoći, da se vrate naši ljudi, za generacije koje dolaze iza nas - poručio je ministar Ramić.

Izbori u Bosni i Hercegovini bit će održani 2. oktobra ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...