NEVJEROVATNE PORUKE IZ ČOVIĆEVIH REDOVA: "Njemačka aktivno radi na potpunoj depopulaciji bh. Hrvata. Svaka čast SDA koja je svog čovjeka ubacila u...!"

Gudelj smatra da je SPD-ov zastupnik Adis Ahmetović vrlo dobro iskoristio njemačku politiku prema BiH i nekako se uspio prikazati kao da je on izlobirao neke stvari u Bundestagu.  

  • Mini market

  • 14. Jul. 2022  14. Jul. 2022

  • 15

Jurica Gudelj, glavni urednik mostarskog portala "Dnevnik.ba" bliskog HDZ-z, izjavio je za portal hrvatski portal "Direktno.hr" da Njemačka bar 20 godina vodi neprijateljsku politiku prema Hrvatima i Srbima u BiH. 

"Ta zemlja aktivno radi na potpunoj depopulaciji bh. Hrvata i Srba, pa na kraju i Bošnjaka. Nakon što su njemački fašisti uništili ovu zemlju u Drugom svjetskom ratu, sada je ponovno uništavaju u demografskom i političkom smislu. U cijeloj toj priči Ahmetović je skoro pa nebitan lik, Njemačka bi usvojila istu rezoluciju i s njim i bez njega. Ipak, svaka čast SDA koja je svoga čovjeka ubacila u Bundestag. Hrvatska bi iz tog primjera mogla izvući pouku", kazao je Gudelj za "Direktno.hr".

Gudelj je kazao kako je zastupnik u Bundestagu Josip Juratović ranije bio zaslijepljen borbom protiv "zamišljenih hrvatskih i srpskih nacionalista u BiH pa nije vidio koji je to nacionalizam razara BiH". 

"Juratović je na svojoj koži iskusio ono što svi mi u BiH znamo: ako se ne povinujete bošnjačkoj mitomaniji i njihovim političkim agendama, slijedi vam medijski progon i 'otkazivanje'. Inače, mogao je to i naslutiti godinama ranije, no nažalost bio je zaslijepljen borbom protiv zamišljenih hrvatskih i srpskih nacionalista u BiH pa nije vidio koji je to nacionalizam koji razara BiH", istaknuo je Gudelj i dodao: 

"Bošnjački nacionalizam mu je ostajao skriven, iako je upravo taj nacionalizam, a zapravo šovinizam umotan u celofan žrtve, ono što razara BiH u svakom pogledu te je od te države danas napravilo monstruma koji doslovno izjeda vlastito stanovništvo". 

Gudelj smatra da je SPD-ov zastupnik Adis Ahmetović vrlo dobro iskoristio njemačku politiku prema BiH i nekako se uspio prikazati kao da je on izlobirao neke stvari u Bundestagu.  

"Istina je pak da Njemačka bar 20 godina vodi neprijateljsku politiku prema Hrvatima i Srbima u BiH", zaključio je Gudelj, nagašavajući da je uloga zastupnika Ahmetovića u osnovi nebitna.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...