BLAMAŽA GODINE: Pogledajte kako je FK Borac ponižen u kvalifikacijama Konferencijske lige od strane nogometnih amatera (VIDEO)

Pogodak za Borac je postigao Benjamin Tatar u 75. minuti.

  • Sport

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 0

Borac iz Banje Luke pod vodstvom trenera Lalatovića doživio je neviđenu blamažu i eliminiran je iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu od ekipe B36 Torshvana sa Farskih Otoka.

Nakon što je Borac u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu kao domaćin slavio 2:0, bh. predstavnik je u revanšu na stadionu Gundadalur u Torshavnu poražen od B36 Torshvana rezultatom 3:1 pa su se igrali produžeci.

B36 Torshavn je poveo u 35. minuti golom Magnusa Egilssona, a isti igrač je u 54. i 66. minuti, oba puta iz penala, povećao prednost svog tima. Pogodak za Borac je postigao Benjamin Tatar u 75. minuti.

Fudbaleri B36 Torshvana su nakon boljeg izvođenja penala prošli u naredni krug takmičenja.

Predstavnik s Farskih Otoka igrao je s igračem manje od 44. minute nakon crvenog kartona Magnusa Holma Jacobsena, a Borac je također ostao bez igrača u 53. kada je Marko Gajić dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...